L’antiga Aliança

Els orígens es remunten al 1933 en què la “Quinta de Salud de l’Aliança, Mutualitat de previsió social” construeix la coneguda Clínica de l’Aliança a Vic, per donar assistència sanitària en cas de malaltia i habilitar les corresponents instal·lacions pels agremiats i les seves famílies per atendre els problemes de salut.

Aquest gran edifici, d’estil Racionalista i catalogat d’interès històric, va donar servei assistencial als seus mutualistes fins que la gestió econòmica es va fer insostenible. Va ser a l’any 2007 quan la Generalitat de Catalunya en va pacta la gestió del que era Consorci hospitalari de Vic.

És l’any 2008 quan el consorci fa una licitació publica de la gestió de la consulta externa i diferents proves complementàries. És aquí quan Consultori Bayés Vic decideixen apostar per seguir donant a la població d’Osona i de Ripoll una assistència sanitària privada de gran qualitat i proximitat i es presenta a l’esmentat concurs, guanyant-te’l i iniciant la nova gestió l´1 abril 2009. Actualment s’està donant servei a la gran majoria de les mutues de malaltia, així també com laborals i esportives.

L’objectiu de l’actual direcció és mantenir viva la històrica Clínica amb els valors de Bayés tot formant la sinergia de Bayés Clínica.