Com podem afrontar l’estiu, aquest període tan llarg de vacances quan tenim a casa un nen o una nena amb un diagnòstic de dislèxia o amb un TDAH.

Petits consells que ens poden fer la vida més facil i donar-lis eines per no estar tan desconnectats durant l’estiu.

  1. L’estiu és un moment per descansar, és a dir, si hem estat treballant ens hem esforçat durant l’any, hem fet el que calia doncs hi ha d’haver períodes de descans absolut
  2. Però sí que és veritat que l’estiu és molt llarg i podem aprofitar la resta de setmanes per treballar. Si tenen deures de l’escola que els hi han donat val la pena que ens organitzem, que planifiquem, que busquem estonetes per a fer-ho
  3. És bo que els ajudem a planificar que mirem períodes de descans i períodes de feina. I que durant aquells 20-30 minuts de feina poguem treballar
  4. També aprofitem jocs per treballar allò que ens costa més. Per exemple, si tenim problemes de consciència fonològica utilitzem els viatges llargs amb cotxe per a fer els jocs de paraula que tant agraden als nens: diem paraules d’una síl·laba, de dos síl·labes, etc… Sempre adequats a l’edat i a les dificultats de cadascú. O també aprofitem per a llegir, a la vegada que fem una recepta d’estiu conjuntament. Per exemple, hi ha molts gelats saludables que podem ensenyar als nostres fills.
  5. Aprofiteu aquests moments per estar en família per a fer lectura familiar. Hi ha d’haver un moment, quan abans d’anar a dormir a la tarda, o quan estiguem més cansats els pares poden aprofitar per estar amb els nostres fills i així ensenyar-lis contes, imatges, il·lustracions i si ells poden llegir doncs perfecte però també més per intentar gaudir de la lectura amb un ambient relaxant.
  6. Hem de buscar el contrapunt entre treballar una mica i no oblidar tot allò que hem treballat i maneres d’estar tranquils fer vacances i també descansar.

Amb tot això segur que tindreu un bon estiu i de cara al setembre quan tornem haurem recarregat piles i podrem començar amb molta més força.

Uns consells que ens dona la Dra Rosa Bosch, de l’equip de Bayes IDETAN

Podeu demanar hora a través de la cita web o trucant al 93 881 65 00.